Seura ennen ja nyt

Swimming Club Rovaniemi on perustettu kahden rovaniemeläisen uimaseuran yhdistymisen tuloksena v. 2006  Yhdistyneet seurat olivat Napapiirin Uimaseura (NaUs) ja Rovaniemen Uimarit (RoiUi).  Napapiirin Uimaseura oli 1980-luvulla eronnut Lapin Lukon uintijaoksesta omaksi erilliseksi seuraksi. 

SCR:n ensimmäisenä puheenjohtajana toimi lyhyellä siirtymäkaudella Olli Kantola, joka sitten siirtyi seuran päävalmentajaksi. Kantolan jälkeen  puheenjohtajana jatkoi Yrjö Pietilä.

Seuran virallinen perustamispäivä on 18.4.2006.

SCR: ssä on tällä kaudella n. 280 uimaria, 28 uintiryhmää ja 24 valmentajaa. Päävalmentajana toimii itävaltalaislähtöinen Gerd Büttner, joka on asunut Rovaniemellä vuodesta 2010 lähtien.

Seura harjoittelee kahdessa eri hallitilassa. Lapin urheiluopiston allas ja kuivaharjoittelu -tiloissa treenavat seuran ylimmät ryhmätasot (Valmennuskeskus ja osa valmennusryhmistä).

Muut ryhmätasot (Uinti 1-2,  Perusuimakouluryhmät,Masters, Kilpauimari-koululaiset, Miniuimarikoululaiset , Laguunin ja Pikkualtaan ryhmät) harjoittelevat  kokonaan kaupungin uimahalli Vesihiidessä. Seuran järjestämät kilpailut pidetään myös samassa hallissa.

Seura kilpailee vuodessa n. 21–23 kilpailua kansallisella tasolla. Myös ulkomailla kilpaileminen on alkanut kiinnostamaan. Ulkomaan harjoitusleirejä on järjestetty säännöllisesti melkeinpä kahden vuoden välein.

Seuran menestyneimmät uimarit ovat  NSM- huippuja Suomessa.

Seuran uintiopetus- ja valmennusjärjestelmä pohjautuu tasovalmennus -järjestelmään, joka antaa mahdollisuuden yksittäiselle uimarille kehittyä omien kykyjen ja halujen puitteissa aina huippu-urheilijaksi asti.

Seura järjestää yhteisiä tapahtumia kaksi kertaa vuodessa: kevätjuhla touko-kesäkuun vaihteessa ja syyskauden päättäjäistapahtuma, joka on samalla koko seuraväen yhteinen pikkujoulu.

Get Adobe Flash player